Stephen Leary -TerribleFire The Man behind the open source accelerators

Άβαταρ μέλους
VincentGR
Amiganoid
Amiganoid
Δημοσιεύσεις: 2076
Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2012 1:18 pm
Τοποθεσία: Piraeus
Επικοινωνία:

Stephen Leary -TerribleFire The Man behind the open source accelerators

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό VincentGR » Κυρ Μαρ 12, 2017 3:13 am

Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Ο Stephen Leary, γνωστός και ως TerribleFire στη ρετρο-κοινότητα, είναι το μυαλό και ο άνθρωπος πίσω από τους open source επιταχυντές για την Amiga και τον ST.
Μια ευγενική ψυχή που μοιράζεται απλόχερα τη γνώση του με όλους εμάς, δίνοντας τα σχηματικά και τον κώδικα της δουλειάς του.
Υπό των ήχο του EaglePlayer, είχαμε μια συζήτηση για τα projects του.
Ευγενικά μοιράστηκε το χρόνο του μαζί μας για μια μικρή συνέντευξη όπου θα μας συστήσει τον εαυτό του και τη δουλειά του.
Καθίστε αναπαυτικά και φύγαμε.


Flashback: Πες μας μερικά πράγματα για τον εαυτό σου.

TerribleFire: Με λένε Stephen. Είμαι software engineer και ζω στη Γλασκόβη. Σπούδασα Electronics & Electrical Engineering. Οι αγάπες μου είναι τα παιχνίδια στα retro και μου αρέσει επίσης να πετάω αεροπλάνα.

Flashback: Αεροπλάνα!! Φανταστικό!
Πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με τους υπολογιστές;

TerribleFire: Πιθανότατα στα 5 όταν τα BBC Micro εμφανίστηκαν στο τοπικό σχολείο. Θυμάμαι να τα κοιτούσαμε αλλά δεν μας επέτρεπαν να τα χειριζόμαστε χωρίς επίβλεψη. Πήρα Spectrum στα 7 και ξεκίνησα τον προγραμματισμό.

Flashback: Μετά από αυτό ξεκίνησες να κατασκευάζεις hardware και αν ναι τι ήταν;

TerribleFire: Έπρεπε να ασχοληθώ με όλο το φάσμα για να πάρω το πτυχίο μου. Τα περισσότερα από αυτά ήταν ενσωματωμένοι επεξεργαστές ή αναλογικές συσκευές όπως ενισχυτές κλπ. Ύστερα από μερικά χρόνια, το 2011 αγόρασα ένα Digilent Atlys και ξεκίνησα την ανάπτυξη σε FPGA μοντέλα με Verilog κώδικα. Έκανα port τον κώδικα του Mike Stirling για BBC και κατασκεύασα ένα Atari ST μοντέλο. Τέλος, πέρασα και τον Αρχιμίδη στο MiST board.

Flashback: Πολύ δουλειά όντως.
Με τι ασχολείσαι τώρα, με τι παλεύεις;

TerribleFire: O επιταχυντής TF520 ήταν μια προσπάθεια σε αυτό που ήθελα χρόνια να κάνω στην Amiga. Ήταν σχεδιασμένο έτσι ώστε να δω αν μπορώ να κάνω πράγματα χρησιμοποιώντας τα Xilinx CPLDs. Έπειτα περάσαμε σε ένα άλλο πλάνο όπου και ο κόσμος ίσως τελικά να ήθελε… Τον TF530. Τώρα εδώ που φτάσαμε, θα συνεχίσω τα πειράματα πριν περάσω στα CD32/A1200 boards. Έχω ιδιαίτερη αγάπη σε όλα τα μηχανήματα που φέρουν τη σειρά 68Κ και για αυτό το λόγο θα υποστηρίξω και τον Atari ST επίσης. Όμως αυτό συγχύζει τον κόσμο.

Flashback: Αν κατάλαβα καλά, πολλοί τσαντίζονται επειδή υποστηρίζεις και τους ST;
Σαν σκληροπυρηνικός Αμιγκάς νομίζω πως αυτό είναι γελοίο, χρειαζόμαστε νέο hardware για όλα τα μηχανήματα.
Θα προχωρήσεις και σε superscalar στο κοντινό μέλλον όπως 040/060 επεξεργαστές;
Ποια είναι η γνώμη σου για τους FPGA επιταχυντές όπως ο Vampire, έχεις κάτι τέτοιο στα μελλοντικά σου σχέδια;

TerribleFire: Νομίζω πως κυκλοφορούν ακόμα βλακώδης fanboys εκεί έξω… και πολλοί από αυτούς έχουν ψυχολογικά θέματα!!!!
Σκέφτομαι πως τελικά θα κάνω έναν FPGA επιταχυντή για κάποιο από τα μηχανήματα… Ίσως μετά από τον TF1230. Βασικά δεν είμαι σίγουρος με ποιο μηχάνημα θα ξεκινήσω πρώτα… Πιθανά με το CD32 γιατί δεν πιάνει τόσο χώρο στο γραφείο μου!!!! Θα δουλέψω με τους Till Harbum και Chris (Exxosuk) ώστε να βρούμε μια λύση στο πως θα το καταφέρουμε. Αλλά όλα αυτά στο προσεχές μέλλον.

Flashback: Δεν μπορείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους, έτσι;
Πολλοί ρωτούν εάν είναι δυνατόν να κατασκευαστεί επιταχυντής βασισμένος σε πλατφόρμα x86 σε επίπεδο 68k emulation φυσικά.
Αυτό θα ήταν ότι ταχύτερο θα έχει κυκλοφορήσει.

TerribleFire: Σωστά. Κάποιοι θα είναι μονίμως τσαντισμένοι.
Το σκέφτομαι μερικές φορές και το συζητώ με άλλους για μια προσέγγιση κάρτας βασισμένη σε emulator… Όμως η σειρά x86 έχει υψηλό βαθμό latency και θα μένεις με μια γεύση από WinUAE. Ωστόσο ένας γρήγορος ARM επεξεργαστής ίσως να έχει καλύτερη υλοποίηση. Είχα κάποιες ιδέες να χρησιμοποιήσω ARM με τον ίδιο τρόπο όπως δουλεύουν οι PPC κάρτες. Πολύ αργότερα όμως! 

Flashback: Έχω στη κατοχή μου μια PPC κάρτα στην Α1200 και η CPU χρησιμοποιείτε σαν FPU «σαν μεσολαβητής περισσότερο». Η προσέγγιση αυτή φυσικά δεν είναι η καλύτερη αντιθέτως με το OS4 όπου τρέχει native.
Εάν αυτό τελικά γίνει εφικτό μέσω emulation, θα χρειαστεί συγκεκριμένη πλατφόρμα software/OS;

TerribleFire: Νομίζω πως θα είναι κάτι σαν γραφικός συνεπεξεργαστής ένα πράγμα. Εκτός βέβαια ότι ο ARM είναι πολύ ανώτερος του PPC. Ένας OpenGl Graphics Accelerator είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Flashback: Άρα τελικά το νέο software θα είναι αναπόφευκτο.
Κυκλοφορεί αρκετό νέο hardware στην Amiga σκηνή, όμως πάσχει από software.
Νομίζεις πως η κύρια αιτία βασίζεται στη δυσκολία του προγραμματισμού των συνεπεξεργαστών της σε αντίθεση με τα άλλα CPU based μηχανήματα;

TerribleFire: Πιθανών. Επίσης και η διαθεσιμότητα των καρτών. Δεν μπορούσα να βρω διαθέσιμο PPC λιγότερο από 500 λίρες.
Νομίζω πως αν διαθέταμε καλύτερο στρώμα αφαίρεσης(??? Δεν πολύ κατάλαβα…) θα ήταν καλύτερα… αλλά είναι δύσκολο να βρεις API documentation η δεν θα δουλεύει όπως το περίμενες.

Flashback: Θα υπάρχει ορατό αποτέλεσμα στον ST με τη κάρτα σου, θα δούμε να τρέχουν τα προγράμματα ταχύτερα;
Στα παιχνίδια, τα 3D θα έχουν και αυτά διαφορά?
Τα 2D θα κρατήσουν την αρχική τους ταχύτητα μεν αλλά και δούμε ομαλή κίνηση δε, ή θα τρελαθούμε στο frame skip και γενικά θα είναι unplayable;
Από συμβατότητα πως θα είναι;
Για τις Amiga εκδόσεις τώρα (Mode κακομαθημένος is on ;-)
Θέλουμε περισσότερη RAM!!!

TerribleFire: Να έχεις στο νου σου πως ο TF520 ήταν η πρώτη μου προσπάθεια… Από εκεί προχώρησα στον πολυπλοκότερο TF530. Ήθελα πραγματικά να σχεδιάσω μια πλακέτα με χαμηλό κόστος κατασκευής και μέγεθος 10εκ x 10εκ. Ο λόγος ήταν πως με αυτές τις διαστάσεις το κόστος της πλακέτας είναι $2.50 μαζί με τα μεταφορικά. Φανταστική τιμή. Δυστυχώς όμως δεν βρήκα τρόπο να χωρέσω περισσότερη RAM με το παρών μέγεθος της πλακέτας και ήθελα να κρατήσω τα πράγματα απλά προς το παρών. Αν το καλοσκεφτείς πως έχουμε έναν 030 με FPU, 2ΜΒ μνήμης, IDE και δυνατότητα SPI support σε μια πλακέτα που είναι μικρότερη από του Kipper2K τη ram card… είναι απλά φοβερό νομίζω.
Για περισσότερη μνήμη θα το σκεφτώ πάντως.

Flashback: Γιατί TerribleFire (φοβερή πυρκαγιά) και γιατί δωρεάν;
Έχω δει και άλλους να συνεισφέρουν στη κοινότητα δωρεάν όπως ο Mr.Petari και πάντα τους κάνουν τη ζωή δύσκολη.
Ποιο θα είναι το κέρδος σου για τον χρόνο και τη γνώση που προσφέρεις, καθώς και τα χρήματα που ξοδεύεις για ανταλλακτικά;
Η ευγνωμοσύνη των άλλων είναι αρκετό για μια τέτοια προσπάθεια;

TerribleFire: Το TerribleFire είναι το ψευδώνυμο που μου έδωσε ο κουμπάρος μου. Κάποια πράγματα στο παρελθόν πήραν φωτιά… 
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Ο Chris (exxosuk) και εγώ φάγαμε πόρτα στα forums τώρα τελευταία γιατί δεν μεσολαβήσαμε στη κατασκευή της Vampire. Το μοναδικό μου θέμα με τη Vampire ήταν πως μπορούσα να κάνω αρκετή δουλειά, χωρίς κέρδος, το project θα είχε κλειστό κώδικα.
Με ευχαριστεί να κατασκευάζω πλακέτες και λογικά δε θα σταματήσω. Εάν πάψει ο κόσμος να ενδιαφέρετε πια, Θα σταματήσω να ανεβάζω video. Θα τις φτιάχνω πάντως όπως και να έχει… Εάν πάλι παρακολουθούν και εντυπωσιάζονται για το νέο hardware θα είμαι ευτυχισμένος… Στην Acorn Archimedes σκηνή πάντως ζητούν να παράγω πλακέτες για τα μηχανάκια τους η να δουλεύω περισσότερο επάνω στα FPGA μοντέλα.

Flashback: Η κάθε σκηνή χρειάζεται τη προσοχή στο νέο hardware, και ας μην είμαι κάτοχος Archie ακόμα θα ήθελα να ξέρω πως με περιμένει ένα καλό κομμάτι hardware.
The million dollar question:
Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου:
Ποιο computer θα έπαιρνες μαζί σου σε εγκαταλειμμένο νησί/παράδεισο/κόλαση κλπ;

TerribleFire: Πολύ δύσκολη ερώτηση. Πιθανότατα έναν Spectrum +3. Η Amiga έρχεται δεύτερη.

Flashback: Σχεδόν σοφή απόφαση :-D
Δεν είμαι hardwarας του επιπέδου σου, οπότε θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Τεχνικές λεπτομέρειες, ένα μήνυμα, οτιδήποτε!

TerribleFire: Μόνο το όσοι περισσότεροι ενδιαφέρονται, τόσο παραπάνω δουλειά θα ρίχνω στις πλακέτες. Happy retro-ing everyone!


Flashback: Από τα βάθη της καρδιάς μου, σε ευχαριστώ για το χρόνο σου που συζήτησες μαζί μου και τις προσπάθειες σου που μοιράζεσαι με όλους εμάς!YouTube Channel

https://www.youtube.com/c/TerribleFire

GitHub resources

https://github.com/terriblefire

EAB Chat

http://eab.abime.net/showthread.php?p=1146199
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
Εικόνα FAN
http://partsfromthepast.blogspot.gr/
To blit, or not to blit?

Άβαταρ μέλους
VincentGR
Amiganoid
Amiganoid
Δημοσιεύσεις: 2076
Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2012 1:18 pm
Τοποθεσία: Piraeus
Επικοινωνία:

Re: Stephen Leary -TerribleFire The man behind the open source accelerators

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό VincentGR » Κυρ Μαρ 12, 2017 3:14 am

Stephen Leary, also known as TerribleFire in the retro community is the man and the brain behind the open source accelerator boards for the Amiga and Atari home computers.
A kind soul where he shares his knowledge with all of us, by giving the schematics and code of his work!
While listening some mods on EaglePlayer, we had a conversation about his projects.
He kindly shared his time with me for an interview about himself and his efforts.

Sit back and relax, here we go.


Flashback: So, tell us a few things about you.

TerribleFire: I am Stephen. I am a software engineer from Glasgow. I studied Electronics & Electrical Engineering here in Glasgow. I love to fly aeroplanes, go running and play with retro computers.

Flashback: Aeroplanes!!! That's fantastic!
When was your first touch with computers?

TerribleFire: Probably aged 5 when the BBC Micro appeared at our local school. I remember seeing it but we weren’t allowed to use it unattended. I got a Spectrum when I was 7 and started programming then.

Flashback: So later after coding, did you start making hardware and if you did what was it?

TerribleFire: I had to make all sorts of hardware for my degree. But most of them either had embedded processors or were analog devices like amplifiers etc. Then a few years ago (2011) I bought myself a Digilent Atlys and stared developing FPGA models in verilog. I ported Mike Stirling's BBC FPGA to verilog and made an Atari ST model. Eventually I produced the Archimedes model for the MiST board.

Flashback: That is quite a large work you did.
What about your present projects. What you're fighting with these days.

TerribleFire: The TF520 accelerator board was a proof of concept board for the Amiga that I have wanted to make for years. It was mostly designed to see if I could make things work using the Xilinx CPLDs. Then we moved a board that people might want… the TF530. Now that that is done some more experiments will follow before we get to CD32/1200 boards. I love all 68K machines so I will also make things work on the Atari ST too. But that upsets some people.

Flashback: If I understood well, people are getting upset for supporting the ST series?
As a hardcore Amiga fan I think this is ridiculous, we need hardware for every machine out there.
Are you going to a superscalar approach in near future like 040/060 CPUs?
And how about FPGA based accelerators like the Vampire; do you have something similar in mind?
TerribleFire: I think there are some silly fanboys out there still... many of them have mental issues!!!!
I think eventually I will do an FPGA card for one of the machines... Probably after I do a TF1230 board. I dont know which machine it will be for first... Probably the CD32 because it’s the smallest on my desk!!!! I will work with Till Harbum and Chris (Exxosuk) to figure out how to get this all done right. But that is later down the line... much later.

Flashback: Well you can't make everyone happy right?
Many people ask if it is possible to use software emulation on an accelerator card equipped with an x86 CPU?
This would be the fastest thing on earth.

TerribleFire: Indeed. Some people will always be upset.
I have sometimes thought and discussed with people this idea to use an emulator card.. The x86 has high latency so the "feel" would be the same as winuae. However a fast ARM processor might make sense. I have had some ideas of using an ARM processor in the same way some cards use PPCs. Much much later though! :)

Flashback: I have a PPC card on my A1200 and the CPU is utilized more like an FPU "I will call for help" and this is not the best approach unlike the OS4 which goes direct to it.
Will be a different approach like emulation or we'll need specific software/OS to use it?

TerribleFire: I am thinking it might be more like a graphics co-processor really. Except the ARM is way better for this sort of thing than a PPC. An opengl graphics accelerator is what i'm thinking.

Flashback: So we will need new software for it.
The Amiga scene is producing hardware but it lacks software releases.
Do you think the cause of this is the difficulty to code so many co-processors unlike more simple CPU based machines?

TerribleFire: Probably. But also availability of the cards. I couldnt get hold of a PPC amiga for less than £500.
I think if we had a better abstraction layer it would work better... but is often hard to get the API documentation or it doesn’t work as expected.

Flashback: Are there any benefits on the ST with your boards, will make some progs run faster?
And as for the games, will 3D games have benefit from this and how about 2D games.
Will they maintain their original speed or just will go bananas and how about frame skipping? Will be the animation smoother?
Any compatibility issues?


As for the Amiga versions (spoiled brat mode on ;-)
We need more RAM!!!

TerribleFire: So keep in mind that the TF520 was my first accelerator… From there I went to a very complicated board in the TF530. I really wanted to make a board that could be built really cheap and that meant getting it into 10cm x 10cm. This is because at that size it is $2.50 for the PCB (including delivery). That’s an amazing price. Unfortunately I couldn't find a way to make more RAM fit on that size of board and I wanted to keep that part simple this time round. When you consider that we have 030, FPU, 2Mb of RAM, IDE and potentially SPI support on a board that is smaller than the Kipper2K ram card… it’s pretty amazing I think.

More RAM is something I will think about.

Flashback: Why TerribleFire and why for free?
I have seen other people contributing things for free to the community like Mr.Petari and always getting a hard time from others.
What would be the profit for your time - knowledge and money spent for parts?
Will people's gratitude warm your heart and be your payment?

TerribleFire: TerribleFire is a sort of "nickname" I have been given by my best man. Some things have gone on fire in the past... :)
I don’t understand why people give others a hard time. Chris (exxosuk) and I have both been slammed on the forums lately for not "getting behind" Vampire. My only issue with Vampire is that I could do a lot of work there, still make no money, and everything would still be closed source.

I enjoy making the boards and I would probably make them anyways. If nobody is interested in them I would just stop making videos and publishing. I'll make the boards anyway... If people want to watch and get excited about new hardware then I am happy for that... I know that people in the Acorn/Archimedes space would love me to be making boards for those machines or working more on the FPGA model.

Flashback: Every scene needs attention and although I am not an Archie owner (hope to be in the near future) I would love to know that there is good hardware waiting for me.
The million dollar question:
Which computer would take with you in a deserted island/heaven/hell etc...?

TerribleFire: Very difficult question. Probably a Spectrum +3. Amiga close second.

Flashback: Almost a wise choice :-D
I am not a hardware guy at your level, so is there anything else to add?
Technical details, a message, anything!

TerribleFire: Just that the more people are interested the more work I will do on the boards. Happy retro-ing everyone!

Flashback: From the bottom of my heart, I thank you for your time making this conversation with me and your efforts to the community.YouTube Channel

https://www.youtube.com/c/TerribleFire

GitHub resources

https://github.com/terriblefire

EAB Chat

http://eab.abime.net/showthread.php?p=1146199
Εικόνα FAN
http://partsfromthepast.blogspot.gr/
To blit, or not to blit?

Άβαταρ μέλους
Anemos
AMD 4 ever?
AMD 4 ever?
Δημοσιεύσεις: 4746
Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2009 12:40 am

Re: Stephen Leary -TerribleFire The Man behind the open source accelerators

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Anemos » Κυρ Μαρ 12, 2017 11:08 am

Πολύ καλο Vinc, μπράβο σου!
Αυτή δεν ήταν μονο συνέντευξη, ήταν και συνεδρία ψυχολόγου..
μου θυμίζει κάτι η ιστορία του..(βέβαια όπου μπαίνεις σφήνα σε συμφέροντα σε πολεμούν!)
Απορία:
Δεν είδα κάπου να αναφέρει αν σκέφτεται να πουλήσει κάποια κομμάτια όταν τελειώσει.
Η βαθιά κατάσταση που επιπλέει

Άβαταρ μέλους
VincentGR
Amiganoid
Amiganoid
Δημοσιεύσεις: 2076
Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2012 1:18 pm
Τοποθεσία: Piraeus
Επικοινωνία:

Re: Stephen Leary -TerribleFire The Man behind the open source accelerators

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό VincentGR » Κυρ Μαρ 12, 2017 11:22 am

Αναφέρει στο κανάλι του πως τα έχει παραχωρήσει σε άλλον όπου και θα αναλάβει τη παραγωγή.
Εικόνα FAN
http://partsfromthepast.blogspot.gr/
To blit, or not to blit?

Άβαταρ μέλους
arislab
Amstrad Plc. Owner
Amstrad Plc. Owner
Δημοσιεύσεις: 303
Εγγραφή: Τρί Μάιος 06, 2014 2:16 am

Re: Stephen Leary -TerribleFire The Man behind the open source accelerators

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό arislab » Δευ Μαρ 13, 2017 4:30 pm

Οι Ιταλοί εχουν μια λέξη, που θα την χρησιμοποιούσα για να περιγράψω την συνεντευξη που του πήρες Μήτσο... CAPOLAVORO!!!! s-wow s-wow :!!

...στα Ελληνικά σημαίνει αριστούργημα...ουσιαστικά όμως υποδηλώνει τον κοπο και το μεράκι που κατελαβε κάποιος για να δημιουργήσει ενα τέτοιο αριστουργημα! Χίλια μπράβο!...όχι μονο για την εμπεριστατωμένη τεχνικά συνέντευξη αλλά και για το κοπο που έκανες για την απομαγνητοφώνηση καιι την μετάφραση!!!
Σ'ευχαριστούμε!!! :thanks :thanks :thanks

..στο προκείμενο τώρα...νομιζω καπου διαβασα καποια στιγμη για καποια πλακετάκια σχεδιασμένα...εχει σκοπό να κυκλοφορήσει και να πουλήσει τα TF5xx σε μορφή κιτ προς συναρμολόγηση ή ακόμα καλύτερα και έτοιμα για όποιον θέλει στο ebay η κάπου αλλού(ιδια ερωτηση με Anemo)???

και ένα συμπέρασμα απο την όλη συνεντευξη...όποιος ασχολείται μ'αυτα τα project παντα θα βρίσκει τροχοπέδη στην ευρεση των PPC yes-yes

Άβαταρ μέλους
VincentGR
Amiganoid
Amiganoid
Δημοσιεύσεις: 2076
Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2012 1:18 pm
Τοποθεσία: Piraeus
Επικοινωνία:

Re: Stephen Leary -TerribleFire The Man behind the open source accelerators

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό VincentGR » Δευ Μαρ 13, 2017 6:17 pm

Η πλακέτα πωλείτε σαν κιτ συναρμολόγησης και ο κώδικας βρίσκετε στη σελίδα του.
Όμως υπάρχει ένα μπέρδεμα ακόμα στις εκδόσεις που υπάρχουν.
Εγώ περιμένω να κατασταλάξει και φυσικά όταν υπάρχει και περισσότερη μνήμη.
Εικόνα FAN
http://partsfromthepast.blogspot.gr/
To blit, or not to blit?

Άβαταρ μέλους
Darth_Cotsos
ZX power
ZX power
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 06, 2009 9:28 pm

Re: Stephen Leary -TerribleFire The Man behind the open source accelerators

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Darth_Cotsos » Δευ Μαρ 13, 2017 9:54 pm

Πολύ μερακλής ο Stephen και μπράβο του. :!! Βέβαια το φαινόμενο της γκρίνιας και της ζήλιας δε είναι μόνο Ελληνικό... :D
Μπράβο VincentGR για την πλήρη συνέντευξη, μαθαίνουμε και εμείς οι 8μπιτοι τι γίνετε και στις 16μπιτες σκηνές... ;) 8-)
You don't know the power of the 8bit side!!!

RetroUnboxers.gr

Άβαταρ μέλους
geoanas
Commodore-άς
Commodore-άς
Δημοσιεύσεις: 207
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 30, 2009 10:09 pm
Τοποθεσία: Lot of Gyros
Επικοινωνία:

Re: Stephen Leary -TerribleFire The Man behind the open source accelerators

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό geoanas » Δευ Μαρ 13, 2017 11:17 pm

Μπράβο βρε Vince! Ζουμερή συνέντευξη που οφείλω να ξαναδιαβάσω. Συγχαρητήρια, είσαι λεβεντιά!

Άβαταρ μέλους
VincentGR
Amiganoid
Amiganoid
Δημοσιεύσεις: 2076
Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2012 1:18 pm
Τοποθεσία: Piraeus
Επικοινωνία:

Re: Stephen Leary -TerribleFire The Man behind the open source accelerators

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό VincentGR » Δευ Μαρ 13, 2017 11:20 pm

Σας ευχαριστώ.
Εικόνα FAN
http://partsfromthepast.blogspot.gr/
To blit, or not to blit?

Άβαταρ μέλους
geoanas
Commodore-άς
Commodore-άς
Δημοσιεύσεις: 207
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 30, 2009 10:09 pm
Τοποθεσία: Lot of Gyros
Επικοινωνία:

Re: Stephen Leary -TerribleFire The Man behind the open source accelerators

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό geoanas » Δευ Μαρ 13, 2017 11:36 pm

http://store.digilentinc.com/atlys-spar ... xys-video/

Χμμ.. αυτό το Digilent Atlys φαίνεται δυνατό εργαλείο για εκμάθηση και δοκιμές, αλλά πολλά τα οβολα....

Άβαταρ μέλους
alex76gr
Reviewer
Reviewer
Δημοσιεύσεις: 922
Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2012 11:22 pm
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Re: Stephen Leary -TerribleFire The Man behind the open source accelerators

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό alex76gr » Τρί Μαρ 14, 2017 10:46 am

Ρε έχω χάσει επεισόδια!
Μπράβο και πάλι Δημήτρη για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη. :!!
Καίριες ερωτήσεις και ωραίες απαντήσεις από την μεριά του Stephen.
Εύχομαι το παληκάρι να μην επηρεαστεί από το δηλητήριο που κρύβει η κοινότητα και να συνεχίσει αυτό που κάνει.


Επιστροφή σε “Hall of Fame”Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες