Service amiga 500
- Scaniakias
- Μέλος
- Επικοινωνία:
Service amiga 500
Καλημέρα σε ολους. Ξέρει κανεις κανα μαστορα να παω τo amiga μου μπας και το φτιαξει, για να δειξω στους γιους μου τι εστι old school games; Ευχαριστω.
- arislab
- Amstrad Plc. Owner
Re: Service amiga 500
Θες να μας πείς "περίπου" τι σου εμφανίζει ή τι πρόβλημα έχει και φυσικά για ποιο μοντέλο Amiga μιλάμε...μήπως έχουμε καμμιά ιδέα 

- Scaniakias
- Μέλος
- Επικοινωνία:
Μου βγάζει αποιροελαχιστη εικόνα στη tv και όταν βάζω δισκέτα,κανει ενα Τσακ οτι διαβαζει και μετα σταματαει.
Τελευταία επεξεργασία από Scaniakias σε Παρ Απρ 07, 2017 11:02 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- VincentGR
- Amiganoid
- Επικοινωνία:
Need more data.
Τροπος συνδεσης, κανα βιντεο του προβληματος.
Τροπος συνδεσης, κανα βιντεο του προβληματος.
- arislab
- Amstrad Plc. Owner
Μήπως αν έστελνες κανα βιντεάκι ή εικόνα, επισης να σε ρωτήσω όταν βάζεις την δισκέττα στο drive "κάθεται" απότομα (όπως όταν πρωτοαγόρασες την Amiga) ή "κάθεται" σε πιο αργο ρυθμό.
Σε 1η φάση και επειδη καταλαβαίνω πως μάλλον φοβάσαι να την ανοιξεις, δοκίμασε να "τραβήξεις" την σκόνη μ'ενα σκουπάκι.
Επίσης μιλάμε για Α500 ή Α500+ για να ξερουμε τι γινεται με την μπαταρία.
..και τελος με τι καλώδιο την συνδέεις στην τηλεόρασή σου? (Scart?? RF modulator??)
Σε 1η φάση και επειδη καταλαβαίνω πως μάλλον φοβάσαι να την ανοιξεις, δοκίμασε να "τραβήξεις" την σκόνη μ'ενα σκουπάκι.
Επίσης μιλάμε για Α500 ή Α500+ για να ξερουμε τι γινεται με την μπαταρία.
..και τελος με τι καλώδιο την συνδέεις στην τηλεόρασή σου? (Scart?? RF modulator??)
- Scaniakias
- Μέλος
- Επικοινωνία:
Φιλε μου, μόλις την πάρω απο κάποιον που και καλά θα ασχολιόταν, θα σου στειλω φωτο. Οσον αφορα την εικόνα,παιζει να μη συνεργαζεται με τις καινούργιες τηλεοράσεις; η σύνδεση γίνεται με scart.Και είναι το amiga 500. Τώρα πιο ακριβως μοντελο θα σε γελασω. Και τέλος,νιώθω οτι η δισκέτα κουμπωνει καλά.
- VincentGR
- Amiganoid
- Επικοινωνία:
Ωραία, συνέδεσε τη πάλι με scart σε μια παλιά tv.
Αν δεν υπάρχει, βγάλε εικόνα από το composite. Είναι ασπρόμαυρο αλλά μπορείς να τεστάρεις έτσι την εικόνα.
Προχωράμε ένα βήμα τη φορά.
Αν δεν υπάρχει, βγάλε εικόνα από το composite. Είναι ασπρόμαυρο αλλά μπορείς να τεστάρεις έτσι την εικόνα.
Προχωράμε ένα βήμα τη φορά.
- Scaniakias
- Μέλος
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα παιδιά και καλη Ανάσταση σε ολους. Πως μπορω να ανεβασω βίντεο η φωτο για να δείτε τι παιζει με το amiga και τι είναι το composite? Πάντως με το scart ειτε σε παλιά ειτε σε νέα tv ίσα ίσα που φαίνεται η αρχική δισκέτα στην οθονη
- VincentGR
- Amiganoid
- Επικοινωνία:
Βιντεο μπορείς να ανεβάσεις στο youtube και να δώσεις το λινκ εδώ.
Δοκίμασε άλλο scart αν έχεις ή composite (η τέρμα δεξιά, θες ένα RCA καλώδιο)

Δοκίμασε άλλο scart αν έχεις ή composite (η τέρμα δεξιά, θες ένα RCA καλώδιο)

- Scaniakias
- Μέλος
- Επικοινωνία:
https://youtu.be/O2pKUanrNJY
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλη τη παρέα. Δε ξέρω κατα ποσο βοηθάει το βίντεο που τράβηξα. Όταν ξεκιναει το διάβασμα η δισκέτα στη τιβι χάνεται και μόλις σταματαει εμφανίζεται. Επίσης αυτό που δειχμω στο τέλος δε θυμαμαι καθόλου τι είναι. Φωτο πως μπορω να ανεβασω;
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλη τη παρέα. Δε ξέρω κατα ποσο βοηθάει το βίντεο που τράβηξα. Όταν ξεκιναει το διάβασμα η δισκέτα στη τιβι χάνεται και μόλις σταματαει εμφανίζεται. Επίσης αυτό που δειχμω στο τέλος δε θυμαμαι καθόλου τι είναι. Φωτο πως μπορω να ανεβασω;
- VincentGR
- Amiganoid
- Επικοινωνία:
Για φώτο πατάς το Img icon επάνω και βάζεις ανάμεσα το link της εικόνας ή πας στα συνημμένα.
Αν θες μπορείς να μας βρεις στο Chat του φορουμ όπου και είμαστε τώρα να το λύσουμε.
Αν θες μπορείς να μας βρεις στο Chat του φορουμ όπου και είμαστε τώρα να το λύσουμε.
- arislab
- Amstrad Plc. Owner
το TV modulator που έχεις το δοκίμασες και σου εμφανιζει το ίδιο πρόβλημα???
καλό θα ήταν να δουμε και λιγο εικόνα απο τηλεοραση για να καταλαβουμε τι εμφανίζει
καλό θα ήταν να δουμε και λιγο εικόνα απο τηλεοραση για να καταλαβουμε τι εμφανίζει
- Scaniakias
- Μέλος
- Επικοινωνία:
[Το tv modulator δε θυμάμαι καν πως να το συνδεσω. Όπως είπα στην οθόνη βγάζει τη δισκέτα με το χερι ίσα ίσα που φαίνεται. Μόλις βάλω δισκέτα και ξεκινάει να διαβάζει η εικόνα χάνεται και σε 2 δευτερόλεπτα που σταματάει το διάβασμα, εμφανιζεται ξανά η δισκέτα στην οθόνη. Αυτή τη στιγμη κατεβαινω με τη νταλίκα Αθήνα και έχω την amiga μαζί μου.
- Scaniakias
- Μέλος
- Επικοινωνία:
Επίσης δεν το έχω και πολύ με τα φόρουμ και τη τεχνολογία γενικά
.
.

- VincentGR
- Amiganoid
- Επικοινωνία:
Δυστυχώς δεν είμαι Αθήνα, δουλεύω επαρχία.
Το modulator έχει έξοδο composite. Μπορείς να βάλεις το καλώδιο της φωτογραφίας.
Επίσης η δισκέτα μπορεί να έχει πρόβλημα, να είναι άδεια η απλά να είναι η δεύτερη ενός παιχνιδιού.
Το drive από την άλλη ίσως θέλει καθάρισμα ή κάτι άλλο.
Πιστεύω πως το scart έχει πρόβλημα.
Το modulator έχει έξοδο composite. Μπορείς να βάλεις το καλώδιο της φωτογραφίας.
Επίσης η δισκέτα μπορεί να έχει πρόβλημα, να είναι άδεια η απλά να είναι η δεύτερη ενός παιχνιδιού.
Το drive από την άλλη ίσως θέλει καθάρισμα ή κάτι άλλο.
Πιστεύω πως το scart έχει πρόβλημα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες