MAME για Ms-Dos!

Συζήτηση για Arcade & ΜΑΜΕ γενικά
Άβαταρ μέλους
Anemos
AMD 4 ever?
AMD 4 ever?
Δημοσιεύσεις: 4609
Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2009 12:40 am

MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Anemos » Πέμ Αύγ 11, 2011 6:43 pm

Στην ακόμα εποχή DOS 6.22 -win3.11 είχα στήσει ένα ωραίο mame με κάποιο menu (frontend) στο παλιό μου 486,όμως το είχα χάσει αυτό στα πολλά CD backup μου.
Θέλοντας να παίξω και πάλι μερικά arcade που μ' αρέσουν όπως το Pheonix ,Carnival κτλ.. στο νεο-φτιαγμενο DOS PC μου,
έψαξα να δω τι γίνετε.. είχα αρκετά προβλήματα ασυμβατότητας με τα διαφορα menu,και κατέληξα στο AracdeOS Version 2.52,με την γνήσια μηχανή του dmame,είναι πολύ καλό εμφανισιακά και διαχειριστικά,με συμβατότητα καρτών ήχου PCI θύρας.
Πάσχει λίγο σε ταχύτητα φόρτωσης rom,και σε συμβατότητα με αρκετά roms,που ευτυχώς δε με ενδιέφεραν και πολύ.
Εσείς τι frontend -mame έχετε στήσει στο PC MsDos σας?,για πείτε προτάσεις..

Εικόνα Εικόνα Εικόνα

ArcadeOS: http://www.mameworld.info/pc2jamma/frontend.html
2001 DOS MAME : http://mamedev.org/downloader.php?file= ... 37b14b.zip
Που θα πάει.. κοντεύω να γίνω και γω "ρετρό" ανεκτίμητης άξιας.. (λόγο παλαιότητας)

Άβαταρ μέλους
bakoulis
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 285
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 10, 2011 12:38 am

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό bakoulis » Παρ Αύγ 12, 2011 1:24 pm

Υπάρχει εδώ και χρόνια! Τι ακριβώς υπονοείς ότι έρχεται; Κάποιο αφιέρωμα ίσως;

Άβαταρ μέλους
Anemos
AMD 4 ever?
AMD 4 ever?
Δημοσιεύσεις: 4609
Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2009 12:40 am

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Anemos » Παρ Αύγ 12, 2011 2:16 pm

bakoulis έγραψε:Υπάρχει εδώ και χρόνια! Τι ακριβώς υπονοείς ότι έρχεται; Κάποιο αφιέρωμα ίσως;

Οχι ακριβώς.. συμπλήρωσα το αρχικο ποστ και θα καταλάβεις τι εννοούσα..
ίσως συν τις άλλης να χρειάζονται και ιδικά τροποποιούμενα για DOS mame-roms να τρέχουν σωστά??.. παει πολυς καιρός που εχω να ασχοληθώ με το θέμα και έχω ξεχάσει..
any way.. τα παιχνίδια που ηθελα (Pole position 1, Carnival,Pheonix,Mr.Do) κατάφερα να τα τρέξω με ηχο και νορμάλ ταχύτητα,το μονο πρόβλημα είναι οτι φορτώνουν σε 1-2 λεπτα και μου κανει εντύπωση γιατι θυμάμαι οτι το αλλο μενού που ειχα έτρεχε στο τσακ μπαμ!
Ίσως είναι και θέμα νεότερου setup hardware.. ασυμβατότητα? τι να πω..
Που θα πάει.. κοντεύω να γίνω και γω "ρετρό" ανεκτίμητης άξιας.. (λόγο παλαιότητας)

Άβαταρ μέλους
bakoulis
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 285
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 10, 2011 12:38 am

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό bakoulis » Παρ Αύγ 12, 2011 4:23 pm

θέμα frontend δεν είναι σίγουρα πάντως η αιτία της καθυστέρησης. Καλά καλά δεν πιστεύω να φταίει το mame. To harware ίσως να είναι λίγο παλιό και σε σχέση με αυτά που έχουμε πια συνηθήσει σου φαίνεται κάπως, δεν ξέρω. Τώρα για τη συμβατότητα, όπως θα έχεις διαπιστώσει κάθε 3 και λίγο βγαίνει νέα έκδοση του mame και για dos και για windows. Αντίστοιχα κυκλοφορεί και το ανάλογο σετ roms για την κάθε έκδοση ή το update για όποιον έχει την προηγούμενη. Αυτό σημαίνει ότι αν θες να έχεις καλή συμβατότητα με roms και όχι ότι κάτσει, πρέπει να χρησιμοποιείς το romset της έκδοσης mame που έχεις, ούτε παλιότερο, ούτε πιο νέο, το ίδιο ακριβώς. Πόσο μάλλον αρκετές εκδόσεις απόσταση (μάλλον αυτό έκανες) αλλιώς θα έχεις πολλές απώλειες όπως ακριβώς σου συνέβει. Η έκδοση για dos κυκλοφορεί ταυτόχρονα με την έκδοση για windows ακόμα και σήμερα. Οπότε προτείνω το εξής. Κατέβασε από torrents το τελευταίο romset που θα βρεις ( σίγουρα το τελευταίο δε θα είναι αλλά θα είναι ένα σχετικά τελευταίο) και μετά κατέβασε την αντίστοιχη έκδοση mame για dos. Μετά ξαναπόσταρε αν ακόμα υπάρχει θέμα, αν και πιστεύω ότι μετά από αυτό, δε θα έχεις πια θέμα.

Άβαταρ μέλους
Anemos
AMD 4 ever?
AMD 4 ever?
Δημοσιεύσεις: 4609
Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2009 12:40 am

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Anemos » Παρ Αύγ 12, 2011 4:55 pm

Θες να πεις ότι το last release που είναι για Win,κάνει και για DOS? κάνει αυτό? >: http://mamedev.org/release.html κάνει και για original DOS?
δηλαδή αντί για μηχανή dmame.exe να βάλω το κανονικό mame.exe ?
thanks για τη βοήθεια!
Που θα πάει.. κοντεύω να γίνω και γω "ρετρό" ανεκτίμητης άξιας.. (λόγο παλαιότητας)

Άβαταρ μέλους
bakoulis
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 285
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 10, 2011 12:38 am

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό bakoulis » Παρ Αύγ 12, 2011 9:15 pm

Τελικά σου είπα τη μισή αλήθεια. Το mame είναι μεν command line αλλά under windows enviropment. Το mame for Dos έχει σταματήσει προ πολλού να προσφέρεται precompiled.
Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να κατεβάσεις το source και να κάνεις compiling σε όποια πλατφόρμα θες ΚΑΙ σε Dos! Δεν το δοκίμασα αλλά δε δείχνει ιδιαίτερα δύσκολο.
Να οι οδηγίες για dos εδώ:

http://dosmame.mameworld.info/index.php ... g_DOS_MAME

Καλή τύχη!

Άβαταρ μέλους
Anemos
AMD 4 ever?
AMD 4 ever?
Δημοσιεύσεις: 4609
Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2009 12:40 am

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Anemos » Παρ Αύγ 12, 2011 10:14 pm

Για να μπλέξω με source & compiling δεν είμαι τώρα.. θα ψάξω το θέμα με διαφορετικούς dos-mame και θα ενημερώσω!
Που θα πάει.. κοντεύω να γίνω και γω "ρετρό" ανεκτίμητης άξιας.. (λόγο παλαιότητας)

Άβαταρ μέλους
Anemos
AMD 4 ever?
AMD 4 ever?
Δημοσιεύσεις: 4609
Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2009 12:40 am

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Anemos » Σάβ Αύγ 13, 2011 9:44 pm

Δοκιμάζοντας μερικους άλλους τροποποιημένους κώδικες mame για DOS κατέληξα και πάλι στο αρχικό γνήσιο D-mame με frodent το ArcadeOs,αφού λειτουργούσε καλύτερα και χωρίς κολλήματα σε ταχύτητα in-gaming.
Το θέμα αργού φορτώματος των rom συνεχίστηκε με ότι και να δοκίμασα,οπότε υποθέτω ότι πρόκειται περί θέματος κάποιου hardware η από το emulation που κάνει η κάρτα PCI soundblaster.
Εν τέλει και επειδή δε θα το χρειαστώ για πάνω από 8-10 games δε με πειράζει να περιμένω 2 λεπτά για το αγαπημένο μου game..
Άλλωστε το strong PC που είναι μόνο για ΜΑΜΕ με winXP και φορτωμένο roms παραμένει στη θέση του και σε αναμονή.
Να πω ότι ρύθμισα και το config του μάμε με scanlines και η αίσθηση απεικόνισης ακόμα και στο LCD monitor είναι καταπληκτική! ::1
Που θα πάει.. κοντεύω να γίνω και γω "ρετρό" ανεκτίμητης άξιας.. (λόγο παλαιότητας)

Άβαταρ μέλους
bakoulis
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 285
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 10, 2011 12:38 am

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό bakoulis » Κυρ Αύγ 14, 2011 2:35 pm

Πραγματικά μυστήριο πάντως...
Πιστεύω ότι ή το frondend φταίει ή κάποια ρύθμιση στο config του dmame. Λίγο ψάξιμο θέλει, αν είναι το πρώτο θα το διαπιστώσεις τρέχοντας ένα παιχνίδι από command line. Αν είναι το δεύτερο παίξε με το config, δοκίμασε διάφορες παραμέτρους, ακόμα και οι scanlines μπορεί να φταίνε, ποιός ξέρει... test και πες μας!

Άβαταρ μέλους
Anemos
AMD 4 ever?
AMD 4 ever?
Δημοσιεύσεις: 4609
Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2009 12:40 am

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Anemos » Κυρ Αύγ 14, 2011 7:11 pm

Οχι δε φταίει το scanlines ,και απο το command line ακόμα κάνει τον ίδιο χρόνο φόρτωσης,οπότε.. κάτι άλλο είναι.
Που θα πάει.. κοντεύω να γίνω και γω "ρετρό" ανεκτίμητης άξιας.. (λόγο παλαιότητας)

Άβαταρ μέλους
Anemos
AMD 4 ever?
AMD 4 ever?
Δημοσιεύσεις: 4609
Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2009 12:40 am

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Anemos » Κυρ Μαρ 17, 2013 9:11 pm

Παιδια, θελω να φτιαξω ενα MAME DOS PC, σκοπεύω να το χαρισω σε ενα κορίτσι φτωχό να παιζει..
και θελω βοηθεια, τι προτείνετε για να τρεξει απευθείας σε καποιο μενου, και επισης τι χειριστήριο να βαλω που να δουλεψει σε DOS? θελει οπωσδήποτε αυτα τα παλια των 15pins?
Που θα πάει.. κοντεύω να γίνω και γω "ρετρό" ανεκτίμητης άξιας.. (λόγο παλαιότητας)

Άβαταρ μέλους
alex76gr
Reviewer
Reviewer
Δημοσιεύσεις: 837
Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2012 11:22 pm
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό alex76gr » Δευ Μαρ 18, 2013 1:13 am

Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι να διαμορφώσουμε κατάλληλα το autoexec.bat έτσι ώστε αφού φορτώσει το DOS να προχωράει αυτόματα και να φορτώνει MAME.

Η CMS πάντως βγάζει ακόμα joysticks με 15πινο βύσμα:
http://www.cmsco.gr/home/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=4&Itemid=6&lang=Gr

Άβαταρ μέλους
Anemos
AMD 4 ever?
AMD 4 ever?
Δημοσιεύσεις: 4609
Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2009 12:40 am

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Anemos » Δευ Μαρ 18, 2013 1:36 am

Alex τελικα και μετα υποδειξη του Vincent ,λεω να βαλω WinXP & MAme32, για πιο ευχρηστια, αλλα μπορει να το χρειαστει αργοτερα και για κατι αλλο..
τωρα οσο αφορα την εταιρια CMS, πηγα στην κεντρικη και διαβασα αυτο..

26 Φεβρουαρίου 2013

Αγαπητοί μας πελάτες,
Μετά λύπη μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι η παραγωγή του προϊόντος μας, που από το 1984 κατασκευάζεται στην Ελλάδα, σταμάτησε από τον Φεβρουάριο του 2011, τουλάχιστον για αυτό το διάστημα. Δυστυχώς όλα τα μοντέλα μας του CMS Controller Super 8+ έχουν εξαντληθεί από την αποθήκη μας. Προσπαθούμε καθημερινά με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε την εταιρία μας ανοιχτή, λόγω των δυσχερών οικονομικών καταστάσεων που περνάμε καθημερινά όλοι μας. Το συγκεκριμένο προϊόν ήταν αυτό που με μεγάλωσε ο πατέρας μου Ιωάννης Δ. Σωτηρίου όπου είναι και η πατέντα του, με σπούδασε και μου εξασφάλισε την οικία που βρίσκεται η οικογένειά μου. Δεν θα το βάλουμε κάτω και για αυτό τον λόγω χαιρόμαστε καθημερινά να σας εξυπηρετούμε με τις υπόλοιπες υπηρεσίες μας.Ο σκοπός της εταιρίας μας είναι να ξαναρχίσει την παραγωγή του CMS Controller Super 8+ και να αναδυθεί το προϊόν από τις στάχτες της κρίσης όπως ο Φοίνικας.

Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξή και τα καλά σας λόγια και ευχόμαστε τα καλλίτερα για όλους μας.

Μετά τιμής

Δημήτριος Ι. Σωτηρίου
Που θα πάει.. κοντεύω να γίνω και γω "ρετρό" ανεκτίμητης άξιας.. (λόγο παλαιότητας)

Άβαταρ μέλους
ViiMaster
QDI
QDI
Δημοσιεύσεις: 398
Εγγραφή: Δευ Σεπ 07, 2009 1:20 pm

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ViiMaster » Δευ Μαρ 18, 2013 2:09 am

Αν θες το joystick το πληρώνω εγώ... ::1 θες να κοιτλαξω για κάτι απο ebay και αν συμφωνείς να το πάρω?

Άβαταρ μέλους
Anemos
AMD 4 ever?
AMD 4 ever?
Δημοσιεύσεις: 4609
Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2009 12:40 am

Re: MAME για Ms-Dos!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Anemos » Δευ Μαρ 18, 2013 2:30 pm

Να σαι καλά Vii.. θα σου πω αν είναι,
καλή σαρακοστή.
Που θα πάει.. κοντεύω να γίνω και γω "ρετρό" ανεκτίμητης άξιας.. (λόγο παλαιότητας)


Επιστροφή σε “Arcade / MAME”



Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες