Το βλέπω χρόνια τώρα, υποτίθεται ότι είναι πάρα πολύ καλό, αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να μεταφέρουμε software...
Έχω καταφέρει να φορτώσω λειτουργικό 6.0.5 από extended .ADFs στον WinUAE, αλλά σε αληθινή Amiga, τι γίνεται;
Το σκεπτικό μου είναι να δω λίγο Macintosh classic software σε μια "σκέτη" Α500/1ΜΒ/KS1.3...
Υπάρχουν άπειροι αξιόλογοι "μονόχρωμοι" τίτλοι, που δε βγήκαν ποτέ για την Amiga, είτε σε εφαρμογές είτε σε παιχνίδια, και με το A-Max διευρύνονται θεαματικά οι ήδη ευρύτατοι ορίζοντες μιας απλής 500άρας...
Θεωρητικά γίνεται, και μάλιστα οι ταχύτητες και η συμβατότητα είναι άκρως ικανοποιητικές, αφού ουσιαστικά δεν γίνεται εξομοίωση...
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι έχω την κλασική σπασμένη από Quartex δισκετούλα που είναι software-only και ΟΧΙ το hardware ματζαφλάρι, πάνω στο οποίο συνδέεται floppy drive 800k από Mac...

Βρήκα και κάποια hardfiles, που υποτίθεται ότι έχουν εγκατεστημένο λειτουργικό και είναι bootable, αλλά αυτά δε μπορώ να τα σετάρω στον WinUAE, υπάρχει θέμα με τους SCSI drivers (.amhd files)...
Σε αληθινή Amiga, δεν έχω εδώ στη διάθεσή μου κάποιον controller για σκληρό, οπότε έχω κολλήσει..

Με τους Fusion και Shapeshifter στις μεγαλύτερες αμίγκες έχω δει στο παρελθόν παπάδες και δουλεύουν τέλεια, θα ήταν πολύ ωραίο να γινόταν εύκολα και χωρίς σπαζοκεφαλιές κάτι αντίστοιχο και στις 500άρες...
Αν κάποιος έχει καταφέρει να δουλέψει της προκοπής αυτό το πράμα και να φορτώσει Mac software, είτε με δισκέτες σε κανονική 500άρα (χωρίς εξωτερικό Mac drive), είτε σετάροντας σκληρό με MacOS partition σε 500άρα με controller ή hardfile για χρήση στο WinUAE, ας γράψει εδώ οδηγίες, να μας δώσει τα φώτα του...
Ευχαριστώ!!